Alla inlägg den 18 januari 2010

Av Lina - 18 januari 2010 12:45


Första dagen på jobbet. Känns faktiskt väldigt bra! Ingen ångest alls!:)

Lite jobbigt att gå upp "mitt i natten" men lika bra att ställa om kroppen direkt.

Tina är lite magsjuk och vilar idag... Det tycker nog svansarna är bra;)


Idag har jag lunchat med Anna som blivit mamma den 4 januari. Lille Leon är så

fin och alla tår och fingrar sitter där dom ska:) Helt otroligt vad små dom är när dom är "nya";) Väldigt lik både Martin och Anna är han, men nog syns det att han är en Håkanson!


Jag har precis varit inne på Google maps och konstaterat att vi var 8-10 mil från jordbävningen... Säger återigen -SÅ SKÖNT ATT VARA HEMMA:)

Men sjukt att se på tv om hur hjälpen inte kommer fram ordentligt. Hur stor katastrof ska världen behöva uppleva innan man lär sig??

Tsunamin räckte tydligen inte...

Om man har grejerna och personal och flygplan står redo...-JAMEN, ÅK DÅ FÖR F-N! Jösses liksom, det hjälper väl inte att samla ihop pengar etc om man bara parkerar det på flygplatsen!! Jag blir lite upprörd nu som nu märker...

På dom amerikanska nyhetskanalerna lät det så himla bra när vi kollade från Dominikanska. USA slog sig för bröstet och sa att man i princip skickar hur mycket hjälp som helst. Ungefär som om,

"-håll er lugna, USA är här och räddar er".

Bull shit och hyckleri! På svenska nyheterna hör man ju om att man inte får iväg grejerna från flygplatsen och OM man får det så åker man och hjälper till i dom rika områdena. Fy alltså!

Visst, säkerhetsrisk i all ära, men upploppen startade ju först efter ett par dagar när människor började få panik. Det är typ 2 timmars flygtid från USA till Haiti och direktflyg från Sverige 9 timmar. Om man har hjälporganisationer som inte gör annat är "väntar" på katastrofer...ska det verkligen behöva ta upp till en vecka innan man når fram -ända fram- med hjälpen då?

Nä, skärpning!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards