Alla inlägg den 23 juni 2010

Av Lina - 23 juni 2010 19:24


Har planterat om lite växter ikväll. Fick hjälp av Frasse katt, som är väldigt fascinerad av trädgårdsarbete. Sötnos och Skallepär är han  
Blommor och växter inne fick lite större krukor, åh vad glada dom blev! Några av dem fick bli två, fiffigt att dela på dom istället för att köpa nya... Himla bra att hinna med sånt här ibland!   
Sedan gick jag ut och fortsatte mitt projekt... fick begrava två pion buskar som kilat runt hörnet efter den brutala vintern… men en tycks ha klarat sig så den har fått flytta till en soligare plats i trädgården. En murgröna sattes vid hundgården bredvid den nyinköpta syrén hortensian. Kan bli fint när dom sätter fart!
De två andra hortensiorna på infarten växer så det knakar när det gäller blad, men inte en rosa blomma i sikte. Det ser även lite kalt ut på bärbuskarna i år...
Dom nya rhododendron tar sig. Blommar fint med sin skarpa rosa färg. Kanske skulle man blivit trädgårdsmästare, hehe. Om man bara slapp ogräset…

   

Nu sover hundarna i gräset. Dags för människomiddag i solen… Räkor och krabba! Och kanske en liten solmogen tomat till. Helt givet är i alla fall rosé bubbel. Mums!



Av Lina - 23 juni 2010 08:00


Njae, blev inte riktigt så bra som vi hoppats i helgen...

Men, det finns ju andra saker än Cert här i livet. Sicken tur!  

Nästa utställning är bokad redan så det är bara att fortsätta. En annan har ju inte så bra koll på vilka domare man ”bör” ställa för. Men i helgen fick man ju en indikation vem man inte ska ställa för igen iaf. En domare slängde ut flera hundar med 3 pris!! Katastrof & konkurs säger jag bara! Det var en norsk hane som fått både CK och Cert i Sverige och Norge som åkte ut med bettfel en av dagarna!
Att en domare kan tycka att ex. vinklar är "bra" eller "mycket bra" är väl en sak, men antingen har ju en hund bettfel eller ej. Alfred fick på lördagen anmärkning på bettet (tångbett! –Vilket han INTE har). På söndagen (såväl som alla andra utställningar han varit på) hade han korrekt saxbett igen. Dumma domare!  

På lördagen satt hans öron något tätt, men på söndagen satt dom något glest. Öh, visst måste det betyda att dom sitter kanon?! Tror jag bestämt!    

Han skötte sig utmärkt i ringen, som alltid. Uppför sig trevligt mot såväl domare som andra hundar.

Ebba softade hemma. Kändes bättre att låta henne slippa värmen och ”stimmet” med tusentals hundar.

Alfred var trött efter helgen. Men vi tränade lite på måndagen efter vi avslutat Elmia och det gick kanon. Sen hade matte valpkurs och då snarkade både han och Ebba...  
Ikväll ska Tina köpa räkor, för visst kan man väl fira Cert i förhand, eller? *s* 
För nån gång lär det väl komma 

Ovido - Quiz & Flashcards