Alla inlägg under september 2011

Av Lina - 9 september 2011 19:48

Äntligen helg!

Tar ett glas vin och kelar med hundarna efter en lång dag.
Samtidigt undrar jag varför något snott två krokar från grindarna i bilen. Måste hänt igår eller i onsdags. Vem fasen snor krokar i plats från bilgrindar? Inte precis dyra grejer om man säger så. Filurar dock på om jag kanske hängt något där som åkt med, typ koppel eller halsband...? 

Jäkla nötter till folk det finns, köp egna krokar liksom! Hoppas hundarna skällde ut dom ordentligt och att Alfred spottade massor med dregel på dom!

Imorn blir det en tur till Vetlanda och köra lite lydnad. Får hoppas att Palleplutten sover gott i natt och är pigg imorn. Märta har precis kräkts gräs och några rönnbär. Säkert lite gips och husfasad i också. Hon har tydligen lite idéer om nån ombyggnad... Ska bli spännande att se resultatet. Förmodligen ser huset ut som ett plockepinn...

Gullungar!  

Nu kan jag inte skriva mera, det är Idol och jag behöver krypa ihop i fosterställning. Tondöv var namnet...ajajaj...eller tondöd rent av...  


Av Lina - 8 september 2011 17:30


Ingen har väl undgått olyckan i Ryssland där Jönköpingssonen Stefan Liv omkom… Det får en att fundera över allt man egentligen har, men inte kanske uppskattar så mycket som man borde.
Det är så fruktansvärt tragiskt! Det är inte meningen att man ska dö när man är 30 år. Det är inte meningen att hans fru ska lämnas kvar ensam med deras två små barn. Det är inte meningen att två pojkar ska mista sin pappa vid 3 resp. 5 års ålder! Vad är meningen med att sådant händer?! Fasansfullt att tänka på hur de mår i denna stund... hur Stefans föräldrar mår, hur vänner och lagkamrater mår…
Tankarna går till Stefans familj och vänner…


Gårdagens kväll spenderades på brukshundklubben. Alla hade hört om olyckan, men vi hade ändå en trevlig stund. Regnet öste ner, men som vi sa –man känner att man lever!
Körde de flesta av treans moment med Alfred. Gick bra, men han är lite osäker på vittringen. Han tar rätt pinne, men blir sedan osäker och börjar dutta på dom andra också. Som om han vill säkerställa att det inte finns fler med vittring… Nåja, det löser sig nog! I övrigt var han jätteduktig och Rutan gick kalas. Full fart och ett bra stopp samt läggande. Sedan kommenderade Lisette ”Kalla in” när jag var på väg tillbaka till utgångspunkten -och belönade med boll bakom rutan så att Alfred fick belöning för att han inte tjuvade vid ”kalla in” vilket har hänt ett par gånger. Toppen!  
Märta fick öva på att trampa på pallen (barnpall från ikea) som jag köpt. Tanken är att hon ska lära sig ställa frambenen på den, sedan lära sig att trampa runt pallen genom att flytta bakbenen. Bakdelskontroll helt enkelt. Kommer bli snygga svängar i fotgåendet bland annat!
Hon var jätteduktig!  

Ikväll blir det nog ingen direkt aktivitet. Kanske en schamponering av vovsen… möjligen ett spår kanske…

Av Lina - 6 september 2011 21:23

           


Idag har Alfred gått ett Öppenklass viltspår. Mötte upp domaren vid Torsvik och åkte sedan ut i skogen där spåret väntade sedan många timmar…
Alfred var jätteladdad och tog spåret utan minsta tvekan. Det blåste riktigt ordentligt så i ett par vinklar ringade han, men bara en liten halvcirkel till han kom på spårkärnan igen och då drog han iväg klockrent igen. Under granar och snår, över bäckar etc… Sedan ropade domaren åt oss att stanna. Jag satte Alfred ner och domaren gick fram för att avfyra pistolen (skottprov). Alfred blev väldigt förväntansfull och svansen började tokvifta och han var ivrig att fortsätta. Det var bara andra gången han hört skott i spåret, men han kom ihåg att det var förknippat med spårslut (=klöööööv!). När skottprovet var klart fick vi fortsätta. Spåret gick då som ett L fram till klöven som idag var från en kron –eller dovhjort. Mumsig var den hur som helst tyckte Palle som smaskade länge o väl. Kelade och kliade honom en lång stund vid spårslutet innan vi gick tillbaka till bilarna. Som vanligt bar Alfred sin klöv och han svassade genom skogen som på gungfly med svansen högt högt över ryggen. Skitmallig! Öste beröm över honom, prinsen!  
19 minuter tog det så det var ett lagom tempo. Allmänna omdömet från domaren lyder: "En hund som för dagen arbetat väl för att lösa sin uppgift. Visat mycket arbetslust och motivation i spårarbetet. Arbetat i ett lugnt och behagligt tempo."

Det blev ett förstapris till gossen så nu har vi två kvar innan han kan titulera sig Svensk Viltspårchampion. Bara att köra på!  



Av Lina - 2 september 2011 17:15


Igår höll Märta i underhållningen (inte helt ovanligt)...
Jag tappade en svart oliv på köksgolvet som hon omedelbart kastade sig över! Alfred blev väldigt nyfiken på vad hon fått för gott, men kom snabbt på att det inte var något ätbart. Märta hade dock lite problem att definiera vad denna lilla svarta bolliknande sak var… En leksak? Eller en godisbit? Efter att ha tuggat och spottat ut 73 gånger beslutades det att –det var en leksak!

Sagt o gjort började hon jonglera (jo faktiskt) med oliven. Kastade upp den i luften, stoppade in den i munnen, tuggade försiktigt –bläää! Ut med den på golvet igen, kastade upp den i luften, dribblade runt med den i hela vardagsrummet. Först kom oliven studsande –efter kom Märta!


Alfred och jag satt i soffan och studerade detta skådespel som pågick i ca en timma… Vet inte vem som fördrev tiden på sämsta sätt, vi eller hon…

Tänk vad roligt man kan ha med en oliv?! Kan man vara glad för lite, ja då har man mycket att vara glad för. Det fick bli slutsatsen av denna torsdagslek.
Hundar är kloka djur  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards