Alla inlägg under maj 2008

Av Lina - 13 maj 2008 13:52

Tog en tur med hundarna i skogen igår. Åh vilken härlig tid det är nu!

Lade spår åt Alfred på åkern. Tre stycken korta med 2 apporter i varje.

Ville mest träna påsläppen. Det gick jättebra och han var lugn resten av kvällen. Känns kanon nu när man kan göra lite mera. Jag menar, 10-15 minuters koppelpromenad ger ju inte mycket, men om han spårar i 10-15 minuter…

 

Gick in och gav vovs mat och tränade lite. Det är kanon med gym hemma!

 

Pratat med Petra och det ser ut som om hon kommer ta hand om Duncan. Hon ska höra av sig när hon pratat med sin sambo… Håll tummarna;)

Av Lina - 12 maj 2008 16:41

I torsdags fick jag tok-migrän och var hemma från jobbet till och med fredag. Inge kul…

Helgen bestod av hundträning och utbildning. På lördagen kom några av kursarna hem och grillade. Skittrevligt med lite vin och mat i gott sällskap!

På söndagen tog vi oss an lite problemhundar.
När jag kom hem på kvällen slängde jag mig i soffan en halvtimma, sen fick jag besök av Elin, min kusin. Hon ska jobba i Jönköping ett par dagar så hon bor hos mig:)

 

Jag har beställt nytt bredband också så snart ska ändan ur och uppdatera hemsidan! Har inte blivit av. Mycket nu;)

 

Ikväll blir det lite hundträning och sen spinning för matte. Har gett upp inför beach 2008 men lite kan man ju göra… Alfred ska få ett spår och Ebba lite cykling.

Alfred mår fint men har träffat lite väl många löptikar sista tiden. Det i kombination med att han inte får så mycket motion gör att han är lite snurrig i bollen. Han äter inte heller som han brukar. Först blev jag jättechockad för han har ALDRIG lämnat mat. Men det är ju inte helt ovanligt att dom tappar aptiten. Sen gör han ju inte av med så mycket nu heller…

Av Lina - 7 maj 2008 08:17

Hej alla djurvänner!


Min kompis Elin har lite panik. Hennes hankatt, Duncan, är dum mot dom andra katterna så hon måste omplacera honom.

Jag ska ta hem honom till mig några dagar så att Elins kattflickor får lite andrum där hemma. Jag har ju om inte annat lite mera plats. Skulle inte Gizmo gilla det är det ju bara att dela av huset lite...

Duncan är en skitcool och supersocial Cornish Rex kille. Chokladfärgad. Ser ut lite som en rumpnisse tycker jag, men väldigt charmigt och med stora "lurar" :) Han är inte åksjuk och är snäll att resa med.

Om någon är intresserad av honom, skriv en kommentar så kontaktar jag er:)

Här finns lite info om kattrasen.

http://www.rexringen.nu/crx/index.html


hej så länge!

Av Lina - 6 maj 2008 08:59

Igår stack jag och Susanne iväg och lade spår.

Alfred fick ett som började i skog, gick över på åker, tillbaka i skog och sen ut på åker igen. Inte jättelångt, men lade desto fler apporter. 9 stycken pinnar och en jäkla massa vinklar.

Jag ville att han skulle få jobba av sig lite trots att det var relativt kort.

Han var skit taggad och bommade en pinne, men han tog slutet och hade med sig totalt 8 pinnar hem, tog vinklarna kanon, så jag var nöjd.

Jag hade tänkt cykla med Ebba, men hon tydliggjorde att hon inte alls var sugen på det. Gick demonstrativt och ställde sig vid ytterdörren och ville gå in när jag körde fram cykeln till grinden…

Så jag drog fram färgburkarna och målade färdigt min nya postlåda och ramen runt hundgårdsluckan. Vitt och fint blev det.

Ebba nosade runt i trädgården under tiden. Ferdinand…;)

Alfred låg på gräset bredvid mig och sov. Verkade tillfreds efter spåret. Skönt! Det ska bli mycket spår ett tag nu! Pappa har sågat till en hel påse med spårpinnar, hehe:)

Av Lina - 5 maj 2008 08:01

…ändå är man skittrött på måndagen. Inte rättvist! Sitter här och hänger med huvudet och man längtar redan till nästa helg. * gääääsp *

 

Jag har haft en väldigt bra långhelg dock. Varit hemma, grillat, träffat släkt och vänner. Dessutom har brorsan har varit hemma och bott en del hos mig:)

Vädret har ju varit bra så gräsklipparsäsonger har nu dragit igång på allvar!

Ännu så länge tycker man att det är roligt att klippa. Som att köra radiobil ju!

Fråga mig igen i augusti dock ;)

 

Ebba mår finfint. Hon tycker om när det är sol. Då kan man ligga och nosa i gräset och bara njuuuuta!

Alfred är less på vilan. ”Släpp mig lös och låt mig springa för f-n!” typ... Inte lätt att vara matte då:/

Han mår ju bra i kroppen och så, men ack så mycket energi som vill ut. Den här veckan får jag börja öka liiiiiite på promenaderna och jag kommer väl att lägga spår till största delen. Han behöver bli mentalt trött. Sista dagarna har han inte ätit upp sin mat. Men om Ebba lämnar mat slinker den ner fortare än kvickt, så det blir nog bra.

I lördags var det grillning och precis när glöden började bli bra välte Alfred omkull den...briketter över hela gräset. Matte drog en ramsa som inte var tänkt för svansbarns öron. Alfred var ju bunden så det var ju mitt fel egentligen. Men han är ju lite klumpig också...

Senare på kvällen skulle han ta sin boll som låg på golvet. Då kom den långa ludna svansen i vägen och vips var matte ett Lasse Åberg vinglas fattigare. 

-Rottweiler 10 kronor, kom o köp! 

Haha, mattes klumpiga goding!

 

Nu måste jag jobba…

Skapa flashcards