Alla inlägg under april 2008

Av Lina - 21 april 2008 10:53

Det började ju med SM-guld! Inte helt fel!

 

I lördags kom Linda och Björn så vi gav oss ut och spårade hemma i skogarna. Under liggtiden fikade vi hemma på altanen. Strålande sol har det ju varit hela helgen så det var hur gott som helst!


Var på maskerad fest i lördags och det var skitroligt. Träffade massor med gamla kompisar som jag inte träffat på länge. Verkligen lyckat!

 

Vaknade trots en sen kväll klockan 7 på söndagen.

Kände mig jättepigg så jag och hundarna gick upp och tog en morgon promenad i skogen.

Sen var vi i trädgården hela dagen.

Ebba är väldigt fascinerad av paddorna som mer eller mindre invaderat sjön. Det är dags för paddorna att göra fler paddor. Det innebär att man hittar högar med paddor och det piper om dom. Det är det Ebba tycker är så enastående intressant! Hon skuttade omkring halva dagen och tre gånger fick jag gå ner och hämta henne i sjön. Det fattad en liten bit staket där nere. Nog dags att fixa till det tror jag. Knashund. Som tur är gillar hon ju inte att bita i grejer men jag vill ändå inte att hon håller på för mycket med paddorna då dom ju är giftiga.

Alfred var med mig och planterade om landet. Så inom kort hoppas jag på skörd! Har både jordgubbar, zucchini, minigurkor, morötter, sockerärtor, rädisor, gräslök och så lite olika örter. Nice!

På kvällen var det grillning hos grannarna! Utsökt gott och trevligt!


Ja idag opereras min Alfred. Jag vet ju att det inte är ett jättestort ingrepp i sig, men jag är ändå jätteorolig. Magknip… Återkommer såklart med rapport om hur det gått!

Av Lina - 18 april 2008 08:42

Vaknade klockan fem av en liten tass på näsan. Gizmo tycker att man ska gå upp när det ljusnar… Han är ju superkelig när jag går och lägger mig och bitvis under natten buffar han på mig med huvudet och spiiiiiinner:)

Han börjar bli riktigt fin i pälsen nu och fäller inte alls lika mycket och börjar blänka:) Satte på honom ett fästinghalsband i onsdags så nu luktar det citron och eukalyptus i hela huset! Hundarna har ju också örthalsband på sig så jag tror att varenda insekt kommer flytta från Hundshult.

Det går bättre för var dag med Alfred. Gizmo fräser iof på honom, men inte lika mycket som tidigare. Jag var inne på Djurmagasinet igår. Där har dom en maskin som trycker upp namnbrickor att hänga i halsbandet. Gizmo fick en 8-kantig röd med hans namn på ena sidan och tfn numret på andra. Så i helgen ska han nog få gå ut en sväng, om han vill såklart. Han har ju bott hos oss i 2 veckor nu och han är redan väldigt bunden till mig, så jag tror inte det är någon fara. Han kommer nog hålla rent på sork och möss för jädrar vad flugor han dödar –och äter upp… Superpraktiskt för Ebba är ju rädd för flugsmällare :)


Hade vm i kel med Alfred och Ebba i morse. Alfred pussades som tusan, blir ju så lycklig när det är morgon, så jag hade hunddregel upp i näsan typ. Fräscht...  


Sms’ade med Karin i Blekinge i morse. Vi får fin besök från Sveriges trädgård sista helgen i april. Ska bli skittrevligt!! Blir nog lite grilla och vin på altanen den helgen!
Helen –om du läser detta – se till att dra ihop sökgänget för träning den helgen! Karin och jag vill hänga på:)

 

Pratat med Susanne idag, Jessis matte. Jessi är ju Alfred flickvän. Hennes operation (kastration) hade gått bra igår. Men hon diggar inte tratten. Alfred skickar lite cyberpussar...

 

Imorgon på dagen är det spår och lydnadsträning. På kvällen är det 30-årsfest för Sophie och Anna. Temat är maskerad! Ska bli skitkul!

 

Tjipp o hej så länge

 
Av Lina - 16 april 2008 15:45

Vill tipsa om lite underhållande läsning. En kille som skriver om livets störande inslag. Jäkligt tänkvärt många gånger, och väldigt roligt skrivet!

Ironi på hög nivå!

http://bloggfrossa.blogspot.com/


Var på klubben igår.

Tränade innan kursen med Alfred och Ebba. Växlade mellan dem lite. Med Ebba blev det mest positioner, lägganden under gång samt hopp. Hon gillar ju som sagt att göra saker hon kan *s*

Alfred körde apportering, lite rutan och framförgåendet. Jätteduktig och gör sitt bästa som alltid, prinsen:)


Själva kursen gick finfint! Kursarna har tränat mycket plats, det märktes. Tur det, för sist fick dom skäll av Annelie, hihi.


Lille Jessi ska kastreras på torsdag, ja imorn alltså, så vi håller tummarna.

Och på måndag är det Alfreds tur. Usch, lite ont i magen. Det är ju alltid en risk med narkos osv... Mattes älskling...


Gizmo och Alfred närmar sig varandra sakta men säkert. Eller rättare sagt, Gizmo närmar sig Alfred sakta. Alfred vet inte hur man närmar sig Gizmo sakta...och det är således hela problemet...

Jaja, han fattar nog snart.


Kram o hej så länge!

Av Lina - 15 april 2008 16:49

I helgen var det utbildning i Nybro. Ebba var på lite spa hos mamma och pappa. Alfred skulle ju göra lydnadsprovet med mig så han fick såklart hänga på. Lika bra det för han blir lite olycklig utan sin matte…

Mötte upp Linda och Tequila i Tenhult och sen bar det iväg till Nybro.

Dagen bestod av lydnadsprov och spöregn. Var dyngsura, men annars gick det hela som smort!

På kvällen drog jag och Alfred till Elin (min kusin) som bor i Trekanten som ligger ungefär 15 minuter från Nybro. Åt jättegod mat och sen tog vi en promenad i skogen.

Elin och Niklas hade besök av Niklas bror med familj, från Gotland. Så förutom Hilda på 1år var det även deras barn på 9mån, 2år och ca 4år. Jötapetter, det var full rulle kan man säga! Alfred älskar ju barn och pussades med dom och städade på sitt eget vis upp varenda liten barnleksak i hela huset...kom bärandes på allt möjligt och såg mäkta stolt ut:)

Efter några timmar var jag helt slut och Alfred såg alldeles rödsprängd ut i ögonen. Han var trött han också, plutten…

Vi var tillbaka på vandrarhemmet i Nybro vid 21-tiden och slängde oss i bingen direkt. Det tog inte många minuter innan Alfred somnade. Han tycker det är störtmysigt att sova borta så. Tror dessutom han tyckte det var mysigt att det bara var han och jag. Först trängdes han bredvid mig och pussades och snorade ner mig totalt. Sen snarkade han en stund innan han insåg att det fanns en säng till. Så han parkerade där, på rygg med alla tassarna i vädret.

I söndags var det nosaktiviteter på schemat och Alfred gjorde en liten bevakningsövning samt en sök övning. Han älskar det verkligen! Blir totalfokuserad när han vet att det är ”leta människor” på gång!

 

Igår var hundarna med mig i Linköping och jobbade. Det var väldigt roligt tyckte dom. Särskilt med tanke på att kontoret har glasväggar så att man kan spana på alla människor som går förbi. Grabbarna på kontoret kelade järnet med Alfred och det tackade han för genom att sätta sig i knäet och dregla ner dom… Ebba trippade mest runt och småpratade med alla.

 

Nu ska jag packa ihop och åka till klubben. Först lite egen träning, sen appellkurs.

 

Hej så länge!

Av Lina - 11 april 2008 13:53

Tänkte bara ifall nån var intresserad av hur en titthålsoperation går till:)

http://www.animalartroclinic.se/Artro/arthro.htm

Av Lina - 11 april 2008 11:53

Igår kväll var det lydnadsträning hemma på åkern.

Började med en lång platsliggning. Kör ju en del dolda nu, men Alfred ligger där så lugnt så.

Med tanke på dem kommande titthålsoperationen och att han går på Metacam så får vi skjuta på tävlingarna. Men vi tränar på med det som lämpar sig så hoppas vi dra på lite tävlingar senare i säsongen! Det mesta sitter väl bra tycker jag, men jag vill känna att han går på 10’or på träning så vi inte ger oss iväg på tävling och pajar en massa…

Ska anmäla oss till spårlägret i sommar iaf. Jag skulle tro att han är ok då, och är han inte det så gör vi det som en utflykt helt enkelt! Det är inte så lång konvalescens på titthålskirurgi. Man gör ju inga stora snitt eller öppnar upp en massa.

Bra att det är sommar snart för då kan vi köra vatten träning själva! Susanne bor ju bara 5 min bort och hon har egen brygga så vi får komma dit har hon sagt:)

Visserligen har jag ju sjö vid tomtgränsen, men min lilla brygga/flotte i sjön känns inte så stabil, hehe… Men funderar på att köpa en liten båt, men det får bli ett senare projekt!

 

Ikväll ska jag lägga mig tiiiiiiidigt!!! Får gå upp i ottan imorn för att åka till Nybro.

Ebba ska vara hos mamma och pappa i stugan i helgen. Blir mysigt för henne. Som vanligt kommer hon inte att röra sitt torrfoder. Fast det är inte så konstigt för pappa ser ju till att hon blir mätt på ost och korv typ, haha.

Alfred hänger alltså med matte på minisemester:)

 

Jag har ju inte skrivit detta tidigare, men jag har blivit med katt!

Jojjomen!

Gizmo heter han. Vet inte exakt hur gammal han är, men dom på Djurens Vänner sa 2-3 år. Han verkar ung i sättet… Nu är han både kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Han har varit hemlös tidigare och hade varit på katthemmet i 2 månader när jag hämtade honom… Satt där i sin bur och sträckte ut tassen genom gallret och lade huvudet på sne... Jamen vad gör man då liksom:)

Lite synd om honom ju och jag har saknat att ha katt. Man måste ju ha en katt när man bor på landet ju;) Det är ju dessutom praktiskt om dom håller undan möss!

Nu finns det ju inga papper på honom men han ser ut som en Abessinier. Han är viltfärgad (hare typ) med svarta pigment i läppar, trampdynor, tigrerade ben och lite leopardmönster på kroppen. Jättefin! Jag lägger med en bild. Nu behöver han bättra på både hull och pälskvalitet, men det reder sig!

Han ska få vara inne några veckor, sen får vi se om han gillar att vara ute. Det gör han nog, bara han vet att han har ett varmt hem med god mat att komma tillbaka till.

Han är fortfarande lite rätt för Alfred. Ebba bryr sig inte så mycket. Det var såklart superintressant första dagen och Ebba gick omkring sneglade på katten. Hon är så rolig att iakta då. Smyger liksom och hon växlar mellan att ta steg i slow motion då ett steg tar typ 15sek. Hon vänder bort blicken och tittar inte direkt på katten, allt medan yttersta tippen av svansen tokviftar! Som om inte katten kan se henne…knasfia:)

Alfred är inte lika diskret om man uttrycker sig milt. Han är på inget sätt dum eller så men när 48kg hund vill leka, ja då märks liksom det. Han knorrar och pratar och gör lek inviter så det smäller i golvet. Katten hajar inte riktigt det där för han fräser och då blir Alfred ännu mera angelägen att milda hans ilska genom flera ljud och inviter till bus. Men dom är nog kompisar snart.

När jag går och lägger mig och släcker hoppar Gizmo upp bredvid min kudde och keeeeelar för allt han är värd. Han kastar sig på ryggen och spinner så det skramlar i hela katten. Sen pussas han också. Det är som om han är tacksam…

Ikväll ska mina föräldrar komma förbi och hjälpa mig sätta upp en badrumsspegel, så jag hade tänkt att dom får träffa honom då. Liten surprise;)

 

Nu ska jag åka och titta på utemöbler!

 
Av Lina - 10 april 2008 10:23

Det är väldigt körigt nu så jag har haft bloggpaus...

 

Först vill jag skicka en hälsning till Maria som fick ta bort sin Bobby igår… Tänker på dig…

 

Var på återkontroll med Alfred i Karlstad i måndags. Han är ju inte halt längre men reagerade när vet. klämde osv. Kom fram till att det är lika bra att gå in och titta hur det ser ut. Man ser inget konkret på röntgen (och då menar jag typ lösa benbitar och sånt, och då är det bättre att göra en titthålsoperation för att kunna se mera.

Jag blev såklart lite rädd och ledsen först, man vill ju att allt bara ska vara bra.

Är så glad över att jag har såna bra människor runt omkring mig som har sån kunskap och kan svara på alla frågor man har... Tusen tack till Vira och Mikaela som är såna pärlor:)

Operationen kommer att göras i Jönköping den 21/4, tillsammans med överveterinären Ole Frykman, från Strömsholm. Han är specialist inom kirurgi, ortopedi och neurologiska sjukdomar, så vi är i de bästa av händer!

Sen blir det lite rehab o vila innan min Alfred är fit for fight igen!

 

Ikväll ska vi träna lydnad, jag Susanne och Karolina och i helgen bär det av till Nybro och utbildning igen.

Av Lina - 4 april 2008 10:19

Idag är det 40 år sedan Martin Luther King mördades.

http://www.youtube.com/watch?v=HxZCawujcRI&feature=related

 

Nu var det några dagar sedan jag skrev något.

Veckan har varit ganska späckad.

 

I onsdags var jag på klubben och lyssnade på en föreläsning om stretching och massage. Inga jättenyheter men ändå bra att se lite mera exakt hur man skall göra och inte göra.

Masserade Ebba lite igår och det tyckte hon var störtskönt:)

Jag gav Alfred ett bad häromdagen. Schampot skulle sitta i några minuter och då passade jag på att klia och massera igenom honom lite. Oj, vad mysigt när matte klappar mig, tyckte Alfred och satte sig ner. Huvudet åkte längre och längre mot golvet och han nästan snarkade. Så stod jag i ca fem minuter och jag tror faktiskt att han somnade. Plutten… ;)

Väl färdig blir han helt galen och far omkring i hela huset, knider sig mot allt, rullar sig på golvet och är allmänt lycklig. Han fäller väldigt när man badar honom så mitt vita badrum är långt ifrån vitt när man är färdig. Matte får spola heeeela väggarna…

Jag (matte) har haft grym magkatarr sista veckan. Fick för mig att jag skulle sluta med kaffe. Jättebra idé för magen, ingen bra idé för huvudet! Skallebank som heter duga efter två dagar. Så nu har jag dragit ner dagliga dosen till en kopp och den får jag ta efter lunch när man fått i sig lite mat.

Helgen blir nog ganska lugn. Behövs känner jag! Ska iväg och spåra imorgon.

Vi är ju ett gäng som ses och tränar ihop, fikar och pratar. Jätteroligt!

På måndag är det slutkoll av Alfreds fraktur. Ska väl vara läkt nu tycker man, men hålla tummarna ändå.

 

Ha en härlig helg allihop

kram Lina

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards