Alla inlägg under mars 2008

Av Lina - 18 mars 2008 10:59

I natt kom det ännu mera snö. Jag gillar snön, men inte när man fått vittring på våren. Fåglarna och blommorna som nu sticker upp blev väl lika tagna på sängen som en annan.

Jag som tänkt elda också. Har massor med kartonger efter alla möbelinköp och dessutom en jäkla massa pinnar och sånt som blåst ner. Hade tänkt fjutta på det i veckan, men nu är det väl blött igen. Men lite tändvätska så kanske det funkar. Heeeheee...

 

Sängarna kom igår. Åh vad sköna dom var!! Sängjätten hade dessutom skickat med två paket med påslakan set. Det kallar jag service! Lina gillarJ

Men tro inte att man sovit för det. Nä, vridit och vänt hela natten. Konstigt nog känner jag mig ganska pigg(?). Ibland undrar jag om jag drömmer att jag inte sover…

 

Alfred, den lilla olycksfågeln, har fått en liten hotspot. Får salva och får ha tratt på sig någon dag för att inte riskera något. Kan ju bli skitstort har man ju hört.

 

Ikväll har jag kurs. Tänkte ta en promenad och lägga spår innan för kursen börjar inte förrän klockan 19. Men snöspår är ju inte roligt. Blir väl lydnad istället.

Av Lina - 17 mars 2008 07:54

Helgen har varit suuuperintenstiv… Men väldigt bra, över förväntan faktiskt!

Utbildningen började i fredags klockan 18. Fick lite mat när vi kom och sen drog det igång. Slutade vid 21,30 och vi gav oss iväg till vandrarhemmet, eller hembygdsgården.

Jag och voffsarna fick ett eget rum. Mysigt tyckte dom. Alfred hade ju en egen våningssäng och Ebba sov som alltid vid mina fötter.

På lördagen började vi kl 8 med frukost. Under dagen fick vi bland annat analysera lite beteenden hos olika valpar. Efter dagens utbildning var färdig tränade jag lite lydnad med Alfred. Sen la jag ett spår till honom också. Ebba ville absolut inte träna så hon fick bara en promenad;)

Kvällen bestod av pizza och Melodifestival.

Igår på eftermiddagen gick bakluckan på bilen i baklås. Fick inte upp den på flera timmar och hundarna satt i bilen. Helvetes skit! Sen rätt var det var fick Linda upp luckan. Konstigt… Men jag var jätteglad och hundarna var nog också det. Tur att inte alla dörrar låst sig för det var varmt ute.

Vi avslutade utbildningen vid femtiden. Hundarna heeeeelt färdiga! Ebba kurade ihop sig i baksätet på sitt täcke och sov djupt hela vägen. Hon är så söt när hon åker där med sin krocksele på sig. *s*

Väl hemma kom Tina och hjälpte mig att skruva ihop sängramen som kom i fredags. Jag är ingen hejare på att skruva möbler. Eller rättare sagt, jag har inte riktigt tålamod till det. Den blev iaf kanonfin!

När klockan var halv tio gick jag och la mig. Hundarna sov sen länge. Fick inte ens ut dom på en kvällskissning. Jag läste Hundsport en stund innan jag somnade. När klockan ringde i morse kändes det som om jag sovit i en kvart typ. Hade behövt en sovmorgon. Det tar på en att vara på utbildning en hel helg! Nåja, det är ju en kort vecka så egentligen kan man ju säga att det reda är tisdag!

Tog lite tid att ta sig jobbet idag för vädret kan inte bestämma sig för vår eller vinter. Nu är det tydligen vinter igen?! En decimeter har det kommit under natten. Väldigt egendomligt. Jaja, det är nog borta tills imorgon.

Av Lina - 14 mars 2008 15:41

Ja då är arbetsveckan snart slut. En hel del strul så det ska bli skönt med helg!

Sängramen kom i morse, inga problem. Men några sängbottnar kom inte. Dom hade glömt bort mig:( Men jag får leveransen på måndag istället och det spelar ju ingen roll för vi är ju ändå inte hemma.

Alfred har varit med Tina på jobbet idag. Oj vad han tycker det är roligt! Han har varit runt och hälsat på ALLA. Även på Bella, en softis som också var på kontoret. Men Bella blev skiträdd och kissade på sig lite. Sen skällde hon ut honom. Stackars Alfred, ville ju bara prata lite... Sen hade han druckit en halv liter vatten innan han lade sig och vilade. Ebba sover i bilen nu, äääälskade bilen;) Var ute med henne precis. Hon tittade lite irriterat på mig. Tyckte nog att jag störde hennes skönhetssömn...


Om 1,5h bär det iväg till Tranås. Det blir nog trevligt:)


Hörs!

trevlig helg

Av Lina - 13 mars 2008 16:45

Ja, ikväll blir det till att packa. Ska vara i Tranås på utbildningen kl.18 imorn så vi åker direkt efter jobbet. Sista passet på söndag slutar först kl.17 men det ska bli kul att åka. Även om jag är skiiiittrött och behövt en lugn helg på sofflocket…

 

Fick ett härligt mms av Vira häromdagen. Det är Alfreds fina mamma Brumma som har stilstudie i skogen. Med tjänstetecken o allt. Är hon inte fin så säg! Ingen liten tanig morsa heller, här jävlar finns det ”muckler”! Jojjomen!

 

Imorn kommer det sängleverans till Hundshult. Ska bli skönt att slippa trängas med Ebba-element och Alfred-snarkberg i en 1,2 säng i gästrummet…;)

Ebba är ju lite försynt och frågar alltid om lov innan hon hoppar upp i sängen, även om det är mitt i natten. Då vaknar man av att man ”känner” två ögon på sig, och där står hon. Tokviftar på svansen men ger inte ifrån sig ett pip. Så säger jag att det är ok, då lägger hon sig försiktigt vid fötterna. På sin höjd trängs hon lite eller lägger huvudet på mina ben.

Alfred har en annan taktik. Man vaknar helt enkelt av att man har en rottweiler sig. Pussandes och dreglandes och allmänt överförtjust. Goseponken! Det är ju sååå mysigt att ligga lite nära en stund tycker Alfred som ofta myssnarkar lite extra högt, särskilt när man kliar öronen. Han kör liksom in hela huvudet mot halsen på mig och trycker nosen mot huden, sen blåser han utåt medan han pussas. Ja jösses. Så gosar han så en stund, sen blir det ofta lite för varmt. Han sover sällan i sängen, ligger oftast bara en stund och kelar.

 

Idag har det varit både smörgåstårta och vanlig tårta på jobbet. Smörgåstårta är jäkligt gott!

Nu ska jag avrunda! OM jag inte hinner blogga i helgen så kommer en rapport på måndag om utbildningen.

 

Voff o sånt

/Lina

Av Lina - 12 mars 2008 15:53

Hämtat bilen nu. Inga vibrationer längre. Skönt:)

Mindre skönt att lägga ut tvåtusen till utöver servicen. Men bromsar är ju en ganska viktig del på en bil...

Som väl var fanns det chokladbollar på kontoret när jag kom tillbaka. Tröståt en och återgick sedan till arbetet.


Ikväll SKA jag hinna städa lite. Usch o fy vad smutsigt det blir hemma när det är dåligt väder. Måste snagga Ebba nån dag också. Hon är ju så söt gullegrynet, men hon ser ut som en bollmopp. Nä, inte golvmopp. Utan själva moppgrejen korsat med en badboll. Hennes päls växer typ rakt ut innan den blir lång nog att lägga sig, så hon ser lite knubbig ut och det gillar ju ingen tjej;)

Får se om jag hinner före helgen, annars får det bli nästa vecka för i helgen ska jag och voffs åka till Tranås på min instruktörsutbildning. Vi ska samåka med Linda och hennes schäfertik Tequila. Alfred blir nog nöjd med att få lite dambesök i bilen. Kommer väl sitta där och himla med ögonen och nosa på hennes öron. *Charmören* Ebba ska få åka i baksätet på en pläd med sin krocksele på sig. Sötisen, då är hon nöjd;)

Av Lina - 12 mars 2008 07:55

 

Fick mail från Anna igår. Eriks (en väldigt nära vän till Anna, och jag känner honom lite också) pappa har omkommit i en skidolycka i alperna. Tankarna går till Erik. Beklagar din förlust…

 

Fick penicillin för mitt lilla hundbett. Benet är svart, lila, blått. Skitsnyggt för övrigt...

Sen dök det upp ett stort blåmärke på handen igår. Ingen aning om hur det hamnat där för jag har inte slagit mig? Det har nästan försvunnit idag. *Hmmm*

 

Ja, bilservicen gick fint. Behöver byta lite bromsskivor snart, men det kommer ju förr eller senare. Får väl ta det när jag byter däck tänkte jag.

Sen har det vibrerat väldigt i bilen så idag åkte jag tillbaka och då är det nåt med att handbromsen ligger på och bromsar ena bakdäcket. Bromsbackarna (?) har gått sönder.

Bilar, dom ska bara gå! Killarna på verkstaden sa dock att det var tur att det inte hände något när jag körde för då hade hela skiten kring bromsarna pajat. Man ska ALLTID dra i handbromsen, som 17 tydligen;) Får hämta bilen på lunchen idag. Halleluja. Sen får vi hoppas att allt funkar som det ska.

Men det finns ju som sagt värre saker här i livet.

 

Pratade med uppfödare Vira igår:) Alltid lika trevligt!

Ska boka in en tid för slutkoll av Alfreds ben. Han är ju symptomfri men beträffande denna coola kille säger inte det så mycket;)

 

Fick även ett mail från en kompis som berättade en annan otroligt rolig nyhet, men det är fortfarande lite inofficiellt så jag ber att få återkomma om detaljer:)

 

Av Lina - 10 mars 2008 07:57

Helgen har varit ganska späckad.. I fredags kom Tina. Vi åt och tog lite vin till Let's Dance. Blev en ganska tidig kväll.

På lördagen åkte jag till A6 på dagen och shoppade lite grejer på IKEA, var och köpte den där spinningcykeln samt en boxsäck. Nu ska det bli hemmagym i Hundshult!

Vid två tiden kom det tre hundkompisar och deras hundar så vi gav oss ut och spårade hela eftermiddagen. Lade ett långt spår till Alfred med tre apporter plus slut. Liggtid, en dryg timma. Han gick jättefint! Ebba fick göra uppletande och satt i övrigt mest i mitt knä och tiggde fika. Efter det tränade vi lydnad hemma på åkern, så jag gick inte in förrän halv sju.

Då var det mat, soffa och tv som gällde. Zappade mest, men såg det mesta av Melodifestivalen. Carolas min när hon inte gick vidare var lite obetalbar...

Somnade vid tio halv elva tiden och sov till, hör och häpna, 10:40!!! Vet inte när jag sov så länge sist. Väldigt skönt! Var dock uppe en sväng vid halv sex och torkade spy. Alfred hade ätit lite pinnar som nu kom upp igen…

Jag och Elin hade bestämt att vi skulle åka till Helen vid tolvtiden, så det gjorde vi. Väldigt trevligt! Gick en liten sväng i skogen med hundarna och valparna -6 stycken knubbiga dobermann valpar. Alfred tyckte dom var såååå gulliga! Ebba och Elins hund Inka var lagom imponerade och fräste åt dom så fort dom kom i närheten. *kärringar* 

Idag är bilen på service så igår drog jag ut slangen och högtrycken och tvättade bilen. Kan inte med att lämna in den täckt av lera.

Var även inne hos grannarna och åt söndagsmiddag. Jättegott!

Dom var hundvakt åt Mulle, en hund som trodde Lina var en inbrottstjuv så han bet mig i låret. *aj* Idag har jag två bitmärken och ett blåmärke på ca 7cm i diameter. Knashund! Nåja, det går väl över. Ringde till Vårdcentralen och dom ville absolut titta på det och gemig penicillin. Det var värst...

I morse kom Garageportexperten och satte in en ny motor så nu funkar porten som den ska. Fått nya fjärrkontroller o allt.

Håll nu tummarna att det inte är nåt stort fel på bilen.

 

Kram o hej så länge!

Av Lina - 7 mars 2008 16:56

Ska bli bättre på att uppdatera, jag lovarJ

Varit lite mycket nu… och jag har lite mycket i huvudet. Allt tycks inte vilja fastna på papper dock.

 

Igår köpte jag nya möbler, -soffbord, tv-bänk och köksbord med stolar. Kändes roligt att förnya lite. Blev dessutom väldigt fint. Ganska mycket vitt blir det nu. Lite fräschtJ

Beställt säng, sängram och sängbord också, hej o hå! Men det kommer inte förrän nästa vecka… Vänta är inte min grej:/

 

Alfred har inte haltat på länge nu. Var lite orolig där ett tag. Rottweiler är ju stora och tunga, mycket kan ju hända liksom. Men det kändes skönt att veterinärbesöket var positivt sistJ

 

Ska bli vansinnigt skönt med helg! Ikväll blir det lite god mat och tv, som vanligt;) Fredagar är ju liksom lite sega. Man är ju glad om man är vaken till 22 typ. Imorn är det ju melodifestival och det är ju nästan lite tvång. Har missat några gånger så nu behöver jag uppdatera mig lite. Ska träffa några imorn och spåra också. Ska bli skitkul. Har liksom samlat ihop ett gäng med trevliga människor nu som är ambitiösa och det är ju roligt.

Blir nog två till Alfred, ett kortare med lite näring och ett längre med apporter.

För Ebba blir det blod och rådjursklöv, det är hennes melodiJ

På söndag ska nog jag och Elin ses och ta en sväng. I övrigt tror jag att Ikea kommer få ett besök…

 

Ska avrunda min dag här nu. Bär av till ICA Maxi för storhandling… Förmodligen är halva Småland där. Men men, självscanning är ju en nyvunnen vän så det går väl ganska fort;)

 

Gjort några fynd idag. Garageporten, som pajat, går på försäkringen så där sparade man 4000spänn! 1500kr i självrisk kommer jag betala med ett leende jämfört med 5500kr… Måste byta motor nämligen. Sen ringde och och prutade ner en spinningcykel på blocket. Fick den till slut för 700kr, ny ligger den på 2000 och den är knappt använd.

Man kan se saker på två sätt. Antingen att jag spenderat en jävla massa pengar, eller att jag ”sparat” 4000kr plus 1300kr. Jag väljer det senare!

 

Trevlig helg!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards