Alla inlägg under februari 2008

Av Lina - 14 februari 2008 15:16

Äh, skriver lite iaf...;)


Vad har hänt sedan sist...

Jo, Alfred har ju varit halt till och från sista månaden. Vi har varit och röntgat honom. Man kollade leder och rygg, klämde och kände. Han är lite halt på båda framben sa vet.

Denna skada har vi inte ens märkt:/

Sen var det nån liten förändring som man vill följa upp om tre veckor. Inget jätte alarmerande, men tillräckligt för att hålla honom kopplad under de kommande tre veckorna samt Metacam, Viacutan och glucosamin. Glucosamin får båda hundarna i vanliga fall.

Egentligen är det ju konstigt att hundarna inte skadar sig oftare som dom far fram... Visserligen är vi noga med att dom värmer upp och ur, men det är ju så lätt hänt att dom sträcker sig eller nåt...


Våran veterinär är helt outstanding!

Hon heter Mikaela Heidrich och arbetar på Karlstad Smådjurssjukhus. Visst, det är en bit att åka, men vad gör man inte;)

Intrycket av Mikaela är att hon är otroligt kompetent! En kvinna med pondus av sällan skådat slag! Alfred rörde inte en min när hon böjde, klämde och lyfte på honom. Visserligen är han alltid jätteduktig hos veterinären men här tänkte han nog att det var extra bra att stå stilla;)

Mikaela är, i kombination med sin kunnighet och framtoning, en person som tar väl hand om såväl människa som djur. Hon lyssnar och förklarar och är rak, men samtidigt ödmjuk.

Kanon helt enkelt!

Sen gör det ju inte saken sämre att man har sin uppfödare med sig på veterinärbesöket! Snacka om engagemang! Vad mer kan man önska:)


What else... Jo, Tina har förutom magkatarr även strupkatarr (eller vad det heter) och jag har halsfluss. Hej o hå! Kan det vara så att kroppen tycker det är lite mycket nu månne...
Men bit ihop eller bryt ihop, är det inte så man säger!


Sen är ju den faaaantastiska hundgården fäääääärdiiiig!!!!!!!!!!

*HAAAAALLELUUUUUJAAAAAAA* För att uttrycka mig religiöst!

Hasse, klippan, snickare, har överträffat sig själv! Den blev rent ut sakt skitbra! Och jäkligt snygg dessutom!

Slutade på hela 22kvm ute och 8kvm inne. Vi har lagt ut farmors gamla trasmattor och bäddat med tjocka täcken och fällar. *jättemysigt*

Det enda problemet är väl luckan då...

Alfred är ju ganska ihärdig och uppfinningsrik. Ebba är bekväm, milt uttryckt;) Om en dörr står på glänt dundrar ju Alfred mer eller mindre rakt igenom dörren medan Ebba ställer sig snällt och väntar på att någon vänlig själ kan öppna åt henne. Observera att detta är även när dörren så att säga går åt "rätt håll"...

Men till min stora förvåning har Ebba gått framåt i sina "öppna luckan" lektioner. Jag håller upp litegrann och lockar på dom båda. Sen blir det massvis med beröm när dom skuttar igenom!

Tar det lite försiktigt så det inte blir obehagligt. Väldigt viktigt att hundgården blir en trygg plats för dem!

Vi har sista dagarna haft lite "inskolning" med mys, kel och märgben i hundgården. Både ute och inne. Bara positivt, hela tiden:)


Sen är det ju detta med rutiner... Alfred tycker ju att allt är roligt, både nytt som gammalt! Ebba gillar rutiner och blir konfunderad om man vänder på ex morgonpromenad och frukost. Då tittar hon lite fördömande på en och ser samtidigt lite bekymrad ut -"vad håller du på med" typ...

Så därför får man vara lite extra försiktig när man introducerar en sån här grej.

Kommer ju ihåg hennes första reaktion på hunddagiset. Inget hit sa Ebba. Fy fasiken vilket stimmigt ställe! Usch, vad dom skäller! Osv osv :)

Men efter ett tag när hon vande sig var det Ebba som tog över showen på dagis och levde fan i boxen när folk hämtade och lämnade sina hundar.

Hörde inte till ovanligtheterna att lilla söta, lätt fisförnäma Ebbisen luktade citronspray i bilen hem... *hmmm* Och när man ibland hörde henne inne i lokalen när man skulle hämta efter jobbet förstod man varför hon fått smeknamnet "Gestapo-Ebba"... Är man 9 år så gäller det ju att tukta ungdomarna. Och dom fick minsann veta när dom "skitit i det blå skåpet" om man säger så... *skrattar*


Så till den nya rutinen...

I morse tog jag en skogspromenad med vovvarna innan jobbet. Fantastiskt att det börjar blir så ljust ute att man kan göra det! Nu blir det ju inte så långt med tanke på att Alfred inte får gå så långt, men ändå.

Sen blev det frukost och lite lugn och ro innan vi gick ut till garaget och hundgården. Öppnade och hundarna sprang glatt in -det ligger ju märgben och trevligheter där!

Pratade lite lugnt och sa att vi kommer snart. Alfred lade sig och gnagde på ett stort märgben medan Ebba gjorde det hon gör bäst, softar...

Ingen uppståndelse eller så alltså. Kändes skönt.

Åkte till jobbet med en känsla av att dom har det lugnt och skönt hemma i sin mysiga hundgård med golvvärme;) Att dom KAN gå ut om dom vill, eller ligga inne i värmen om dom vill...


Åkte sen hem på lunchen för att titta till dem. Nanade så gott och såg lite nyvakna ut... Tog en kort promenad, åt lite och sen ville iaf Alfred tillbaka till sitt märgben. Ebba trodde först vi skulle till bilen *åh älskade bilen* men travade sen efter Alfred in i hundgården.


Det har varit kanonväder hela dagen så dom har säkert varit ute lite.

Inte alla hundar som har sjöutsikt från sin hundgård inte;)


Återkommer med rapport om hur det går med "inskolningen".

-Samt med foton!

Av Lina - 14 februari 2008 15:14

Fan vad sur jag blir!


Hade skrivit ett skitlångt inlägg för bloggen, sen är jag klickade "spara" försvann allting. Jävla skit.


Återkommer...

Av Lina - 8 februari 2008 07:58

Ja då var det äntligen fredag igen, ljuvlig veckodag!


Är tröööööött idag...

Tina är i Sthlm sen igår och jobbar.

Så efter jobbet igår åkte jag och vovvarna en sväng och hejade på brorsan som var hemma på blixtvisit. Ååååh vad glada dom är i Hampus! Träffade även mamma och pappa som varit i Thailand i två veckor. Hur bruna var dom då...


Åkte sen en snabbis till Konsum, hem och gick ut med hundarna, sprang över golven med dammsugaren, städade badrummet. Sen kom Helen förbi en sväng. Satt och babblade en stund. Hon hade varit och parat en tik. Tror Alfred kände det, det lilla pervot, för han nosade lite extra på Helen. När hon åkte fixade jag lite pasta med köttfärsbiff i nån elegant sås *not* och sjönk ner i soffan...Tittade på tv till halv tolv typ...vilket är väääldigt sent för mig. Brukar lägga mig vid tio på vardagar. Men man ska ju inte lägga sig förrän man är sömnig har jag läst.

Släppte ut hundarn en snabbis på gården innan vi gick och knöt oss. Båda vovvarna la sig i sängen bredvid mig. *Sötnosarna*

Så jag somnade jättegott! -Tills klockan var fyra...då väckte Ebba mig. Hon mådde illa och spydde två gånger..Stackars:( Bara att gå upp och torka golv... Tack gode gud att hundars spy inte luktar spy, om man säger..och det är inte stora mängder heller. Människospy är nog det äckligaste som finns!

Nog om det trevliga ämnet;)


Ebba var iaf pigg och glad i morse och åt sin frukost med god aptit så det är nog ingen fara med henne:)

Alfred är ju alltid skithungrig. OM han nån gång skulle matvägra, då blir det plingplong taxi till sjukan, för då är det nåt seriously fel;)

Hemma hos oss går det till så att Ebba får sin mat först (såklart, hon är ju äldst). Hon äter på kohuden mellan köket och vardagsrummet medan Alfred äter inne i köket. Eller, ja, planlösningen är lite öppen, men skitsamma!

Alfred äter förstås mycket fortare än Ebba och när han är färdig ställer han sig bakom frysen och kikar försiktigt fram för att se om Ebba ätit klart. När hon gjort det och backar undan från skålen smyger han fram -jo, det ser skitkul ut. Han liksom jogga på tårna, helt ljudlöst och slickar rent i skålen. Detta har han gjort VARENDA måltid sen vi fick hem honom. Först dagarna prövade han såklart att smyga fram innan Ebba var färdig, men det gör man inte om fick han lära sig...*s*

Ebba körde sin Yoda teknik ett par gånger a la "Jugde me by size you do" och så var det med det;)

Som väl är tar ju Alfred det hela som en man och inser att man ska respektera kvinnor, annars går det åt....;)



Av Lina - 6 februari 2008 07:53

Igår var det dags för träning på klubben och därefter apellkurs.

Hämtade Alfred på dagis. Ebba var inte sugen på träning sa hon utan ville hem;) Tina fick hämta henne medan jag och palle åkte vidare till hans "arbete".

Bytte om i klubbstugan drog på mig yllefilsingar, tjocka strumpor och tre tröjor plus jacka, sen bar det ut i skogen på lite rastning. Alfred var skittaggad och hade inte en tanke på att kissa och bajsa. Lyfte på benet några gånger för syns skull, sen tittade han på mig som om "ska vi inte träna snart?!" Han började därefter att köra ett eget race med fjärrdidigering utan kommandon. Jävlar vilket tempo! *skratt*

Jag körde en hel del postitionsträning och vändningar på stället.

Apporteringen går sakta framåt. Han avlämnar bra, men fasthållandet går sisådär... Släpper gärna. Får backa lite och träna hemma tror jag. Dela upp momentet ytterligare. Vill inte att det ska bli tråkigt eller att det ska bli konflikter i träningen. Körde tre skick på rutan med synretning på första. Gick fint:)

Tränade i ca 1,5 h med pauser. Sen delade vi på en köttbullemacka innan apellkursen började. *smask och dregel*

Då fick Alfred sova lite i bilen en stund innan det var dags för teori inne. Då var han med ch låg och flirtade med sin favvo tjej - en 1årig rottis tik. -Wow vilken liten böna;)

Han har blivit väldigt intresserad av tikar sista 2-3 månaderna. Lite tilt i huvudet igår för en av tikarna löpte... Alfred låg med hakan i backen, med blicken fäst på tiken, viftade intensivt på svansen och knorrade och "pratade"...  *karlar* Primitiva varelser...


Kursen gick i övrigt bra och vi är några som bestämt att vi ska ses och spåra ihop. Skojigt med lite nya människor! Det är ju alltid bra med nya infallsvinklar och idéer på träning!

Åkte från klubben lite efter kl.22 Väl hemma fick Alfred mat och örondroppar. Ebba var hejdlöst glad att vi kom hem. Hon var nog också lite utsövd efter hon fått vila i fred från lillebror i några timmar.

Hon tycker att det är mysigt med lite "slappa-hemma-på-soffan" med Tina kvällar. Ebba diggar inte att träna så mycket. Vill helst vara kvar i bilen när vi är på klubben;) Men hon ska få följa med och spåra. Det blir blodspår för hennes del, det är Ebbas grej! Då är hon klockren!


Vi människor och djur slocknade nån gång vid midnatt. Alfred var sömnig efter kvällen och kurade ihop sig i bädden bredvid sitt största tuggben (kan inte sova utan det) Ebba hoppade som vanligt upp och lade sig vid mina fötter. Varmt och skönt med varm vove på fossingarna efter man har varit ute sedan halv sex...


Nu ska jag hämta en kopp kaffe. Trött idag...


Tjipp o hej!


Av Lina - 4 februari 2008 12:38

Hallå ja!


Gammal kärlek kostar alltid... Matte börjar tycka att det går troll i hundarnas behov av att åka till veterinären.


Precis varit hos veterinären med Alfreds öron. Han fick öroninflammation för ett par veckor sedan så idag var det dags för återbesök.

Kan väl knappast vara nödvändigt tänkte jag, då han fått droppar i två veckor. Men väl hos veterinären konstaterades det att han behöver behandling i två veckor till. Jävla skit. Tack gode gud att man har försäkring för bara återbesöken kostar annars 350 kr...


Nåja, vad kan man göra. Alternativet är ju att låta honom ha ont och det går ju inte. Mattes lille plutt:)


Folksam tog sån tid på sig att svara på direktregleringen att jag frågade om jag kunde ta det vid nästa återbesök. Då säger tjejen i receptionen att ja, det är ju ok för hon känner ju igen mig...  I och för sig trevligt, men det känns som om man varit där ganska mycket;)


Alfred var jätteduktig under undersökningen och tyckte det kittlade dödsskönt när sköterskan masserade ner örondroppar. Lade huvudet på sned, gav ifrån sig snarkande ljud, skelade med ögonen och såg allmänt efterbliven ut *skratt*

Lille gubben:)

Ulf (vet.) och de andra två (en sjukvårdare och en vet.student) som var med i rummet skrattade och tyckte att det var trevligt med en rottis som inte morrade och betedde sig illa. Ja, han gillar att var här sa jag stolt.

Sen ruskade Alfred på sig så det flög örondroppar, slem och annat (läs öronvax) i halva rummet. Nice... Jag som hade jobbkläder på mig. Svarta byxor, skjorta och kavaj. Smart drag för övrigt... Nästa gång blir det regnställ och visir till mig och en haklapp till vovve.

Väl färdiga spatserade vi ut till receptionen för att få tid för återbesök och hör och häpna men där stod det ett ufo!!

Jo, det trodde Alfred i alla fall! I verkligheten var det en snäll farbror som hade kryckor. Men som sagt, en hund ser ju saker på lite andra sätt...

Följden var att Alfred lade av en serie med rejäla och dova skall som mera lät som ett långt "buuuande". Gubbfan lyfte nog en decimeter från golvet.

Jaha, så mycket för det skrytet om den snälla rottweilern;)

Jag ursäktade mig till gubben och förklarade att min hund nog inte träffat någon med kryckor förr. Han bara skrattade och berättade att han har 5 stycken mastiffer hemma, så han är van. *puh*

Gubben fick i alla fall lite pussar på handen som ursäkt. -Av Alfred alltså;)


Sen var det till att slänga sig in i bilen och susa tillbaka till jobbet! Lämnade tillbaka vovvarna på dagiset först såklart. Ebba hade varit med i bilen. Hon hade väl blivit förkrossad om inte matte tagit med henne.

Ebba som åt kadaver igår (eller vad det nu var) har mått illa och spytt hela natten. Lilla gumman... Fattar inte hur en hund kan ena stunden rata dyrt hundfoder för att andra stunden äta både skit och halvruttna djur?! kan ju knappast vara godare. Hon fick lite majsvälling igår kväll och likandant i morse. Få se om det lugnar sig. Men det gör det väl. Pigg och glad är hon i alla fall, den lilla tanten:)


Tillbaka på kontoret slängde jag i mig lite mat och bytte några ord med Anneli Damberg som var förbi och hämtade lite JBK lotter.


Ja, det var min lunch det. Skönt med en rast;)

*pust*

Av Lina - 3 februari 2008 16:15

Ja då var det söndag IGEN! Att det ska vara så omöjligt att få en helg som känns lååååång. Nåja, det tyder väl på att man har haft en bra helg antar jag...

Har precis ätit lite söndagsmiddag bestående av laxfilé, rostade rotfrukter och sallad. Himla gott med lax!


Som planerat var fredagkvällen lugn. Tv och god mat. Sen kunde jag inte somna(!). Lite ovanligt för på fredagar brukar man ju vara skiiiittrött. Sista gången jag tittade på klockan visade den 04.57:/

Men sen slocknade Lina till slut och tur var väl det för när klockan slog 08.30 ringde Alfreds mat o sovklocka;)

-Uppstigning! Ut och kissa, frukost..


För en gångs skull sken solen så vi gav oss ut. Men det blåste dock som fan!
Åkte en sväng till stugan och tittade till den lite. Mamma och pappa är i Thailand så vi tänkte vi skulle kolla så stormen inte orsakat nån skada eller strömavbrott. Men allt var ok.


Hyrde lite film och köpte lördagsgodis på vägen hem.

Tittade på  filmen och slappade lite sen gick jag ut och tränade lydnad med Alfred. Körde en hel del fjärr på långt håll. Gick fint. Tränade även lite på rutan. Han förstår det inte riktigt än, så jag börjar alltid med att lägga ut något, eller låtsas lägga ut något, innan jag skickar honom. Då går det jättebra;) Han tycker allt är jätteroligt och är så tacksam att arbeta med så vi har nog klart Lydnadstvåan.


Vid sex tiden anlände Elin och Robban. Inka var också med till Alfreds stora förtjusning:) Elin hade med sig efterrätt, en härlig ckokladtårta/kaka med både chokladmousse och chokladglasyr. Även dekorerad med silverkulor. Smakade gudomligt!

Vi lagade maten ihop. Det blev fläskfilé i ugn med banan, mango chutney i en currysås. Serverades med bulgur. Inte sista gången den rätten lagades i detta hushållet! Jäkligt gott!

Efter maten spelade vi TP, alltid trevligt med spel!


Idag vaknade jag av att en stor rottweiler la sig på mig och pussades som om vi inte setts på veckor:)

Efter en lång frukost åkte vi och lämnade tillbaka filmen, sen gav vi oss ut i skogen på promenad. Ebba hittade nåt äckligt i skogen som hon smaskade i sig. Så nu springer hon ut stup i kvarten och äter snö, gräs och spyr...

Alfred är trött efter promenaden och sover i biabädden bredvid soffan...


"Gammelmatte", Tina, tittar på vm final i bandy och är upprörd! Ser ut som Ryssland tar hem det hela... Tinas brorson Daniel spelar ju för Sverige så jag ska nog ska heja lite också!

Kram o hej så länge

Av Lina - 1 februari 2008 08:39

Storm i natt!

Kom hem till ett blåsigt Hundshult igår. Vågade inte gå någon promenad med voffs. Man vet ju aldrig, kan ju falla ner träd och allt möjligt. Nä, det blev lite rastning i trädgården bara.


Tog en titt på vad Hasse snickare åstadkommit under dag 1. Han hade byggt hela ramen för hundgården med tryckimp. trä samt fäst nät i botten som ska hindra ev rymningsförsök... Idag ska det läggas på grus, och det lär nog gå åt en hel del. Men vi vill ha grus för att kunna spola rent och hålla det hygieniskt...

Kommer inte bli så stor som jag först tänkt, men blir 20-25kvm plus utrymmet inne i garaget. Fullt tillräckligt samt större än Jordbruksverket kräver för två hundar i denna storlek. Sen är det ju golvvärme inne så det blir ju mysigt med bäddar och grejer:)

Hittat en skitbra lucka som heter Lyaluckan (www.lyaluckan.se). Den öppnas i sidled, tydligen bättre för hunden då "vanliga" kan skada nacken(?). Vet inte om det stämmer, men jag läste det nånstans. Den är tyst och sluter helt tätt så att det inte drar också. Väldans bra;)

Troaxsektioner blir det dessutom. Inte det billigaste, men det bästa;) De grövsta "trådarna" med bästa ytbehandlingen för att slipa slitage, rost osv. Man kan ju dessutom montera ner dem och ta med om man flyttar samt att det är smidigt att bygga ut hundgården. Har en tanke att kanske bygga till om allt rullar på och man märker att det behövs. Sen vet man ju aldrig om det kommer en puppis i framtiden;)

Vi ska ha en persiod där hundarna får gå på dagis samtidigt som vi succesivt vänjer dem vid hundgården. Inskolning kan man säga.

Det kommer att bli en förstklassig hundgård!


Ikväll blir det Let's Dance (Tinas favorit) och hemmagjorda hamburgare.

Imorgon kommer Elin och Robban och käkar. Elin, alias Efterätternas Okrönta Drottning, är såklart ansvarig för att middagen följs av ett smarrigt överskott av kalorier där chokladen dominerar! *mums*

Banta kan man göra på måndag...


Rolig incident i bilen i morsen. Alfred var lite pratsjuk och hade väldigt konstiga ljud för sig och ville leka med Ebba. Rätt var det var drog han igång och ylade med en basröst som bara en 45 kilos karl kan åstadkomma. Ebba pep bara till en början, men stämde sedan in och sjöng med i en lite mera feminin falsett... Allt medan jag och Tina satt fram och fnissade så tårarna rann. Efter en liten stund var serenaden slut och Alfred grymtade, lade sig ned och somnade:) Ebba tittade menande på honom, fällde ut öronen och fortsatte blicka bakåt. -Hon åker alltid bil baklänges nämligen. *Rolig*


Alfreds hälta har inte synts till på ett par dagar. Skönt:) Bokat in simning den 13e. Kan nog vara bra att köra igång det igen, men vill vänta och se att han är fri från hälta först, för han bryr sig ju inte utan ångar ju på som vanligt. Man får liksom tvinga honom att ta det lite lugnt...

Nu är det fika:)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards